Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta

Kerja Swasta Vs Kerja Kerajaan Blog Kahwin

Kerja Swasta Vs Kerja Kerajaan Blog Kahwin

Kerja kerajaan vs kerja swasta. cuba lihat perbezaan antara kerja swasta dan kerja kerajaan. 1. gaji tetap. kerja swasta tiada gaji yang tetap tetapi kerja kerajaan ada gaji yang tetap. seperti yang kita tahu, kerja swasta ni selalunya bergantung kepada keuntungan perkara yang diusahakan mereka. jika rendah keuntungannya atau pekerja cuti. Cuba lihat perbezaan antara kerja swasta dan kerja kerajaan. 1. gaji tetap. kerja swasta tiada gaji yang tetap tetapi kerja kerajaan ada gaji yang tetap. seperti yang kita tahu, kerja swasta ni selalunya bergantung kepada keuntungan perkara yang diusahakan mereka. jika rendah keuntungannya atau pekerja cuti, pasti gaji akan dipotong. Baca ni weh! kerja kerajaan vs kerja swasta mana satu pilihan korang? ini maukerja senaraikan kelebihan & kekurangan kerja di kedua dua sektor. agar korang dapat melihat perbandinganya dengan lebih jelas lagi, dan membuat pilihan yang tepat untuk masa depan kerjaya korang. Korang prefer mana? mlstudios.my#carrercube #kerjaya. Kerja swasta vs kerja kerajaan: apa pilihan graduan. bagi para graduan yang baru menamatkan pengajian di kolej atau universiti, adalah satu dilema bagi mereka untuk memilih sama ada untuk bekerja di sektor swasta atau sektor kerajaan. boleh dikatakan kedua duanya mempunyai kelebihan masing masing.

Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta Youtube

Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta Youtube

Beza swasta dengan kerajaan juga adalah dari segi tempoh confirmation kerja. kerajaan tempoh dia amat panjang dan swasta pula hanya 3 bulan biasanya. aku cerita benda ni dari segi pengalaman aku ketika itu. kerja swasta sebenarnya boleh buat banyak duit berbanding kerajaan. pergi tengok jobstreet, maukerja. Kerja kerajaan atau swasta. setiap kerjaya sama ada kerja kerajaan atau swasta mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. bergantung kepada minat dan rezeki individu untuk memilih sektor mana yang lebih sesuai dengan dirinya. mari kita amati satu per satu kelebihan dan kekurangan bekerja di setiap pekerjaan ini. kerja kerajaan. Kerja kerajaan ni gaji memang kecil tapi terjamin sebab risiko nak kena buang sangat rendah. berbanding swasta yang boleh buang bila2 masa, tambah lak kalau ekonomi down. tapi apa yang paling menarik pada saya ialah skim pencen yang mana selepas kita bersara, pendapatan kita masih terjamin. tak payah nak harap pada anak2.

Kerja Swasta Vs Kerja Kerajaan Apa Pilihan Graduan

Kerja Swasta Vs Kerja Kerajaan Apa Pilihan Graduan

Annur Aishukri Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta

Annur Aishukri Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta

Kerja Kerajaan Vs Kerja Swasta

korang prefer mana? mlstudios.my #carrercube #kerjaya. kelebihan dan cabaran kerja di sektor kerajaan dan swasta #shahrilsarapudin #speakersstudio. persoalan yang sering menjadi perbualan bagi pencari kerja dan graduan setelah keluar universiti. tidak dinafikan bahawa kerja kerajaan memperolehi jangan main belasah je berhenti, kena ada preparation. mlstudios.my #syafiqzainicoway #kerjaya. sedikit penerangan antara kerja di sektor kerajaan dan sektor swasta. dua dua ada tanggungjawab sama ada kecil atau besar. #kerjakerajaan #kerjaswasta mpu2213 bahasa kebangsaan a @ group 1 kumpulan pencadang: jonathan & ernest kumpulan pembangkang: matthew & chris speaker dewan: kerja kerajaan vs kerja swasta. yang manakah pilihan graduan? dewan speaker : “selamat sejahtera sidang dewan yang dihormati. selamat bertemu dalam yang mana tengah plan nak apply spa tu, boleh try tips ni. mlstudios.my #nikakmal00 #kerjaya.

Related image with kerja kerajaan vs kerja swasta

Related image with kerja kerajaan vs kerja swasta